top of page

Lichenologische verslagen van de Planten, Mossen, Lichenen- & Zwammenwerkgroep

Natuurpunt Schijnvallei

 

Elke dinsdagvoormiddag tussen 9u30 & 12u30 is de Planten- & zwammenwerkgroep van Natuurpunt Schijnvallei actief, en dit het gehele jaar door. Zij doen dan natuurexcursies zowel in de eigen gebieden van de vereniging als in natuurreservaten & domeinbossen, gelegen in de wijde omgeving. Naargelang het seizoen, komen zowel mossen, lichenen, planten en paddenstoelen aan bod. Vanaf april  tot augustus worden er ook planten gestreept op vrijdagvoormiddag van 9u30 tot 12u30. Buiten deze periode worden er, naargelang het seizoen en weersomstandigheden, mossen-, paddenstoelen of lichenenexcursies georganiseerd.

Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom op onze dinsdag- & vrijdagexcursies, ook absolute beginners.

Plaats van samenkomst wordt elke week via e-mail meegedeeld aan alle geïnteresseerden. Je kan mailen naar colybia@telenet.be of naar info@schijnvallei.be om de juiste afspraakplaats te weten te komen of om je op te geven voor het ontvangen van de wekelijkse mailinglijst met de activiteiten.

 

De mensen, die niet over e-mail beschikken, kunnen voor informatie terecht op het secretariaat van Natuurpunt Schijnvallei telefoon: 03 354 55 06 of bij Staf Brusseleers, coördinator van de werkgroep, op nummer 0479 31 08 28.

Specifiek voor lichenen kan je terecht bij Karl Hellemans karl.hellemans@telenet.be of tel 03 383 26 58.

 

2018

2017

bottom of page